Valdres Frisbeeklubb, logo
Valdres Frisbeeklubb designelement to

Hva er disksport?

Informasjon hentet fra amerikanskeidretter.no/disksport

Disksport er idretter der man bruker en sendeplate (disk/frisbee). De to største grenene er diskgolf og ultimate hvor diskgolf er den mest utbredte aktiviteten. Disksport er generelt en lavkostsport hvor det er enkelt å komme i gang for liten og stor. Noen grener er basert på lagspill, mens andre er for enkeltutøvere.

Det er baner for diskgolf i et stort antall over hele landet, og det bygges nye i stort tempo. I NAIF er det 64 klubber innen disksport, med 2.500 aktive medlemmer. Medlemsklubbene innenfor disksport arrangerer Norgescup (NC) og NM i diskgolf, Ultimateserie (US) og NM i ultimate og NM i Pargolf. Det er flere regionale turneringer i diskgolf, og mange klubber har ukesgolfer.

Hva er diskgolf/frisbeegolf?

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull. Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskligheter består til dels av hullets lengde

og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Utstyret

Man bruker spesielle frisbeer som er ganske små, harde og tunge i forhold til vanlige sendeplater. En slik golf-frisbee kalles ofte for en disk og man bruker forskjellige disker til forskjellige kast. Noen disker går lengre enn andre men er vanskligere å kontrollere. Noen disker går høyre, noen går venstre og noen går rett fram. Det finnes «drivere» for å kaste langt og «midrange» for å kaste litt kortere men med mer kontroll. I tillegg brukes egne «puttere» som man kaster på kurven med. Puttere er ofte litt rundere og mykere og går rettere enn andre disker. Diskene lages i mange forskjellige plasttyper og farger. De aller fleste golfdisker veier 160-180 gram og koster 100-150 kroner.

Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv og med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven. Kurvene er festet godt ned i bakken på alle etablerte baner men det finnes også portable kurver som står på stativ og som kan brettes sammen for enkelt å kunne fraktes.

Se gjerne https://www.frisbeegolf.no/hva-er-frisbeegolf/ hvis dere ønsker å lære mer om denne fantastiske sporten.

Det finnes og mange gode filmer på youtube som gir deg en god innføring i sporten og teknikkene man bruker på å utføre sporten.

Sponsorer

Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo

Valdres Frisbeeklubb

c/o Valdres Storhall
Skulevegen 18, 2920 Leira i Valdres
valdresfrisbeeklubb@gmail.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram