Valdres Frisbeeklubb, logo
Valdres Frisbeeklubb designelement to

VALDRES FRISBEEKLUBB

Klubben arrangerer per dags dato ukentlige søndagsgolfer, årlig klubbmesterskap, sosiale pargolfkonkurranser, i tillegg til at vi har gjennomført opplæring mange opplæringstimer for barn/unge og voksne. Gjennom vinteren arrangerer vi treninger innendørs i Valdres Storhall.

Av de ca. 90 medlemmene i klubben er hele 19 kvinner, noe som er svært høyt og gledelig i en mannsdominert sport. I tillegg er 18 av medlemmene under 20 år.

STATUS BANE 2023
Banen har i 2022 gjennomgått en større ombygging. Endelig baneoppsett er nå satt, og 18 hull er åpnet. Banen inneholder to forskjellige layouter(baneoppsett). Kort layout(bane) kalles Rød og er en familievennlig 18 hullsbane, hullene er kortere og generelt enklere. Disse har kort utkastfelt eller kurv plassert kort. Lang layout(bane) kalles Blå og er ment for viderekomne, konkurranser eller de som ønsker en ekstra utfordring. Disse har langt utkastfelt. Banen er langt ifra ferdig, det gjenstår mye rydding og graving. Det er også mangelfull skilting og merking. Dette utbedres fortløpende. I mellomtiden kan man bruke kartet inne på UDisc for å finne frem.

HISTORISK TILBAKEBLIKK
I 2017 var det to karer som startet opp Valdres Frisbeeklubb, bakgrunnen for dette var at de ønsket å bygge en bane for frisbeegolf/discgolf. I sin jakt på ledige områder kom de i kontakt med Valdres Storhall og endte opp med å få på plass en leieavtale og støtte fra Gjensidigestiftelsen for å bygge bane utenfor Valdres Storhall i løpet av 2017. Våren 2018 begynte Sune Sport v/Espen Møkkelgjerd (tidligere europamester) og Andre Johnsen (tidligere norgemester) befaring av området og i løpet av sommeren og mange dugnadstimer sto en 9-hullsbane klar.

I 2019 fortsatte arbeidet med banen, vi fikk på plass spillemidler (nærmiljøanlegg) og i september 2019 hadde vi gleden av å kunne åpne vår 18- hullsbane. Ved utgangen av året hadde vi bygd oss opp til en fast medlemsmasse på 20 ivrige dugnadssjeler og var blitt medlem i Norske Amerikanske Idretters forbund. Klubben hadde og gleden av å ønske forbundet med sin elitesamling velkommen til Valdres Storhall i desember 2019, vi gjennomført og da en aktivitetsdag for alle 10-klassinger på NAUS.

2020 startet med en tidlig sesongstart for anlegget og klubben, tidlig i april kunne vi måke snø av utkastfeltene våre og starte sesongen en måned før enn i 2019. I løpet av april og mai ble det også lagt ned mange dugnadstimer på banen mens pandemien herjet og folk hadde mye tid til overs. «Takket være» pandemien har sporten tatt helt av og klubben har i løpet av året vokst til hele 89 medlemmer (!). I tillegg har vi i løpet av 2020 også fått på plass 3 nye hull som holder høyere vanskelighetsgrad enn resten, det gjør at anlegget vårt nå inneholder hele 21 hull. I juli måned 2020 viser våre tellinger at det var ca. 3-4000 runder som ble spilt på anlegget vårt.

Sponsorer

Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo
Sponsorlogo

Valdres Frisbeeklubb

c/o Valdres Storhall
Skulevegen 18, 2920 Leira i Valdres
valdresfrisbeeklubb@gmail.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram